НОВИНИ


Радев се похвали, че поканил не само Путин, но и Тръмп

3 7126 23.06.2017
Радев се похвали, че поканил не само Путин, но и Тръмп
Румен Радев БГНЕС

Аз съм поканил и президента Тръмп, и президента Путин. България трябва да защитава своите интереси. Това заяви в Атина президентът Румен Радев, който предизвика противоречиви реакции, след като покани за честванията на 3 март догодина руския си колега, съобщи БТВ.


По време на първото си посещение в региона държавният ни глава посочи, че ще работи за бързото откриване на ГКПП Рудозем – Ксанти и разкриване на още пунктове.

 

"С Гърция имаме сходни позиции по всички важни въпроси от дневния ред на Европа" обяви президентът Радев пред българската общност в Атина и даде пример със съвместно да решаваме проблемите за миграцията ,за сигурността и за кохезионната политика.

 

Гърция: Справедливо е България да е в ШенгенПозицията беше изразена при срещата на българския президент с гръцкия му колега при първото посещение на държавния глава в региона

 

Президентът беше питан и за изплащането на осигуровките в Гърция и за културната експанзия на Русия и за това, че получаване на българско гражданство за дете от смесен брак отнема 5 години. "Ако ме питате трябва да става веднага. Защото даваме гражданство на хора, чиито български корени могат да бъдат подложени на съмнение" каза президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама