НОВИНИ


Емил Христов: Напълно необяснимо защо самолетите F16 са дисквалифицирани

1 6150 29.06.2017
Емил Христов: Напълно необяснимо защо самолетите F16 са дисквалифицирани

Два проекта бяха отвърдени от Народното събрание – за военновъздушните сили и за военноморските сили. Странно, но само първият се задвижи, докато вторият още чака. Това заяви Емил Христов, председател на новосформираната парламентарна комисия, която разследва избора на изтребителите „Грипен” пред бТВ.


„Служебното правителство, без да налага нищо, направи едно класиране, което предопределя избора на изборите. Третият участник в този конкурс – офертата за Ф 16, бе дисквалифициран, за нас напълно необяснимо. Несериозно е служебният премиер Огнян Герджиков да пита президента за този избор. Нещо не е било както трябва”, заяви Христов.

 

По думите му комисията няма да търси корупционни практики в сделката и няма да отваря фронт на президента Радев. Тя щяла да се занимава в това как се е работило и как се е стигнало до това решение.

 

„Издръжката, експлоатацията на самолети, каквито и да са те, това са много пари. Затова сме длъжни да уведомим правителството и медиите, защото ще направим нашата работа публична, за ситуацията”, допълни Христов.

 

"Ген. Радев препоръчваше F16, а след посещението си в Унгария започна да говори добре за самолетите "Грипен", каза още Христов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама