ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 20 юли

0 4422 19.07.2009
Предстоящо на 20 юли

Пл. Орешарски представя данни за изпълнението на бюджета за първото полугодие на 2009 г.; Ст.Данаилов отчита 4-годишния си мандат; пивоварите честват професионален празник.



Временната комисия по правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще проведе заседание от 16.00 часа.

На церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия на извънредните и пълномощни посланици на Република Сърбия и на Кралство Нидерландия. В 10.30 часа държавният глава ще връчи на Данило Вучетич орден “Стара планина” – първа степен. В 11.00 часа президентът Първанов ще връчи на Вилем Ван Ее орден “Стара планина” – първа степен.

От 11.00 ч. в зала „Колегиум” в Министерството на финансите ще бъде дадена пресконференция, на която министърът на финансите Пламен Орешарски ще представи данните за изпълнението на бюджета за първото полугодие на 2009 година.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и екипът му ще отчетат 4-годишния си мандат на пресконференция от 10.30 ч. на „Сцена 17” на седмия етаж в Министерството на културата. В пресконференцията ще вземат участие зам.-министрите на културата Иван Токаджиев, Надежда Захариева, Явор Милушев, началникът на кабинета на министъра Невяна Малчева, парламентарният секретар Емил Бехар. На събитието ще присъстват и директори на дирекции в Министерството на културата.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще връчи в 11.00 ч. почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги” – І ст. на Н. Пр. Нанси Макълдауни, посланик на САЩ у нас. Отличието се дава за принос и заслуги за развитието и укрепването на двустранните отношения във военната област между България и САЩ и във връзка с окончателното й отпътуване от страната.  Церемонията по награждаването ще се проведе в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната.

Доц. Д-р Жасмина Мирчева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата ще даде пресконференция в 11 часа в конферентната зала на новата сграда на Агенцията. Темата на събитието е новите предизвикателства пред Изпълнителна агенция по лекарствата.

От 19.00 ч., на лятната естрада в парк “Света Троица” ще се състои празничен концерт по повод 106-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание и празника на район „Илинден”. Организатори са Столична община, район “Илинден” и Народно читалище “Гоце Делчев”.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 10.30 ч. нова детска градина. Детското заведение се намира в центъра на с. Обеля и разполага със спални помещения , зали за игра и спорт за 6 групи . Две от тях са предвидени за деца до 3 години , а четири за по- големите.

От 11 ч. в хотел Анел Висшият съдебен съвет ще проведе кръгла маса на тема: „Обсъждане на пакета от проекти на нормативни актове за въвеждането на електронния документ и електронния подпис в съдебната система”. Събитието е част от проекта „Обновени информационни системи за по-добро обслужване. Нормативна уредба на електронното правосъдие”, който се изпълнява по Оперативна програма „Административен капацитет”.

В 11 часа в София прес ще даде пресконференция Български институт за мениджмънт и технологии.

От 11.00 часа в БТА Управителният съвет на Съюза на пивоварите в България организира пресконференция по повод професионалния празник на българските пивовари – Илинден. Председателят на съюза Владимир Иванов ще представи развитието на бирената индустрия през първите шест месеца на 2009 г. и приоритетите в общоевропейските политики за социална отговорност на пивоварния сектор.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама