НОВИНИ


Валентин Радев увеличава с 25 стотинки нощния труд на полицаите

7 7969 04.07.2017
Валентин Радев увеличава с 25 стотинки нощния труд на полицаите
БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев публикува за обществено обсъждане проект на заповед за определяне размерите на допълнителните възнаграждения за полагане на труд през нощта между 22,00 ч. и 06,00 ч., за полагане на труд на официални празници и за времето на разположение, условията и редът за тяхното изплащане на държавните служители в МВР.


Публикуването на заповедта става в навечерието на протеста.

 

Миналата седмица бе одобрено отпускането на 30 млн. лв. за униформи. След влизането в сила на заповедта на вътрешния министър, което се очаква да стане най-късно през август, за всеки отработен нощен час или част от него между 22.00 и 06.00 часа, държавните служители в МВР ще получават допълнително възнаграждение за нощен труд в размер на 25 стотинки.

 

За работа през дните на официални празници – служителите ще получават допълнително възнаграждение в размер на удвоения размер на основното месечно възнаграждение. Служителите на МВР ще получават и възнаграждение за времето, в което се водят “на разположение”. Сумата ще е по 10 стотинки на час или част от него, цитира БГНЕС.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама