НОВИНИ


ГЕРБ не приемат намесата на Радев за „Грипен”

3 5540 05.07.2017
ГЕРБ не приемат намесата на Радев за „Грипен”

ГЕРБ не приемат намесата на президента Румен Радев при избора на новите изтребители за българската армия. Това стана ясно по време на заседание на временната парламентарна комисия, която се занимава с казуса.


Председателят й Емил Христов припомни, че България е парламентарна република и народното събрание е длъжно да се интересува какво става с българските пари, които ще да доведат до коренна промяна в бойните способности на авиацията ни.

 

Притеснени сме от това,че президентът и вицепрезидентът се опитват да влязат в процеса за нас необосновано, коментира Емил Христов. За нас това е манипулация на общественото мнение, защото още преди комисията да е започнала работа, се втълпява на хората, че каквито и изводи да направи тази комисия, каквито и предложения да излязат от нея, те вече ще са манипулирани,коментира депутатът.

Ако излязат факти в ущърб на държавния интерес, депутатите ще уведомят МО и МС. Те няма да сравняват качествата на самолетите. Ако е имало нарушения в отстраняването на Ф-16, ще се анализира на какво се дължат те.

 

Също така комисията ще излезе с конкретни предложения. На въпроса дали ако има нарушения в отстраняването на Ф-16 ще се тръгне към нова процедура за избор на нов тип боен самолет, Емил Христов отговори: "А трябва ли при открити нарушения, които биха нанесли вреда на България, ние да мълчим". Не бихме искали да сме причината за евентуален провал при преговорите, подчерта още герберът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама