НОВИНИ


Македонската академия на науките определи Божидар Димитров като провокатор

1 5749 06.07.2017
Македонската академия на науките определи Божидар Димитров като провокатор
Божидар Димитров БГНЕС

Македонската академия на науките и изкуствата изрази загриженост, че политически партии в Македония „пригласят на провокации“ от България.


Академията определи като неверни и тенденциозни антимакедонските твърдения на българския историк Божидар Димитров и заяви, че те не заслужават коментар, предаде агенция МИА.

Македонската академия на науката и изкуствата допълни в свое прессъобщение, че „тревожен е фактът, че на подобни провокации пригласят и наши политически партии, които, без предварително да проверят фактите, обвиняват МАНИ, че мълчи по съществени въпроси или че е свързана с една или друга партия и е подкупна“. Под „съществени въпроси“ Академията има предвид договора за добросъседство между България и Македония, който предстои да се подпише, предава БТА. Македонската академия подчерта, че е самостоятелна и независима институция.

 

Тези изявления бяха направени в отговор на обвинения, отправени вчера от партия ВМРО-ДПМНЕ, че академиците не реагират на нападките на Божидар Димитров и нямат позиция по договора с България. В прессъобщението на МАНИ се казва, че академията няма информация за преговорите и съдържанието на договора с България и затова не може на този етап да даде своя оценка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама