НОВИНИ


Поискаха импийчмънт на президента Доналд Тръмп

2 6158 13.07.2017
Поискаха импийчмънт на президента Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Демократ от Камарата на представителите внесе резолюция за започване на процедура на импийчмънт на американския президент. Това съобщиха световните агенции. Агенцията допълва, че засега това е символичен акт. С други думи от него не следва, че се тръгва към съдебна процедура и отстраняване от длъжност на президента.


Конгресменът от Калифорния Брад Шърман е посочил като мотив, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Според него той се е намесил в работата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми в разследването срещу екссъветника по националната сигурност Майкъл Флин.

"Пълен абсурд, най-грозното в политическата игра", коментира говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.
Шърман призна, че предстои дълъг път, но допълни, че "ако импулсивната некомпетентност продължи", в крайна сметка републиканците също ще поискат Тръмп да бъде отстранен.

Никога в американската история Конгресът не е свалял от власт президента с импийчмънт. Андрю Джонсън през 1868 г. и Бил Клинтън през 1998 г. са признати за невинни, а през 1974 г. Ричард Никсън предпочита да подаде оставка, за да избегне импийчмънт след скандала "Уотъргейт".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама