ПОЛИТИКА


Славчо Велков: Черният списък на Турция сочи, че отношенията ни не са толкова топли

2 8221 18.07.2017
Славчо Велков:  Черният списък на Турция сочи, че отношенията ни не са толкова топли
Славчо Велков БГНЕС

Черният списък на Турция неслучайно се обявява около годишнината от т. нар. преврат, тъй като това е опит за контролирано изпускане на информация с цел да се покаже, че Турция е заплашена от тероризъм, но се справя. Това каза експертът по антитероризъм и депутат от БСП Славчо Велков по НТ, по повод информацията, че 77 българи са със забранен достъп до Турция заради връзки с ”Ислямска държава”.


Този ход е насочен към успокояване и контролиране на вътрешния електорат. Този доклад може да бъде причислен към хибридните способи, тъй като излиза в близки до Ердоган медии. Интересното е, че нашите консулства не са запознати с нещо подобно, тъй като международната практика го изисква, отбеляза Велков. Независимо от демонстрираните топли отношения с Турция след посещението на нашия премиер, Турция има своя интерес и го преследва. Може да се каже, че тези отношения не са толкова топли, щом се допуска подобна провокация към Република България, заяви експертът.

 

Нормална практика е Министерството на външните работи да изиска информация по случая и да се каже кои са тези хора, ако са на територията на България, каква дейност извършват, кого заплашват и да се предприемат необходимите мерки, посочи Велков. По думите му може да се допусне, че опитът за преврат в Турция е инсценировка. Годишнината беше организирана като голям празник – за някои може и да е такъв, тъй като е датата, която даде възможност за придобиване на неограничена власт, коментира депутатът. Според Славчо Велков Турция вече е загубена за каузата "присъединяване към Европейския съюз".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама