ПОЛИТИКА


Симеонов на своя глава предложил махането на клас ”прослужено време”

6 12094 19.07.2017
Симеонов на своя глава предложил махането на клас ”прослужено време”
БГНЕС

”Не идвам от приют за безработни, клас ”прослужено време” не трябва да има”. Това заяви като лично мнение вицепремиерът Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод искането от бизнеса да отпадне клас ”прослужено време” в заплатите на работниците.


Симеонов увери, че тази идея той не е обсъдил с премиера Бойко Борисов и с депутатите от ГЕРБ. "Може би не трябва да имам собствено мнение, като съм вицепремиер?! Или пък - о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има", ироничен бе Симеонов.

Според него въпросът за отпадане на клас "прослужено време" трябва да се обсъди в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Вицепремиерът критикува синдикатите, които не искат да се срещнат с него по темата. Раздуват пропаганда, с която обслужват БСП. Да ходят да се срещат с Корнелия Нинова, тяхно право е, отсече той.

"Кой е казал, че доходите ще се намалят? Ще се вкара в заплатата и оттам нататък заплатата, която трябва да се дава според количеството и качеството на вложения труд, тя ще осигури поминъка на този човек", обясни Симеонов.

Има пазар на труда и този пазар на труда трябва да определи, че заплатата трябва да бъде съответна на съответните качества и количества на труда, допълни патриотът.

Припомняме, бизнесът настоява, а синдикатети са категорично против отпадането на добавката за прослужено време в заплатата на работниците.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама