НОВИНИ


Д. Танева отказа "земеделието" заради конфликт на интереси

12 5490 22.07.2009
Д. Танева отказа "земеделието" заради конфликт на интереси
Десислава Танева

Десислава Танева, която Бойко Борисов обяви за новия министър на земеделието, се е отказала доброволно - имало нападки, че се получава конфликт на интереси заради участието й в няколко фирми. "Това ще рефлектира върху доверието към ГЕРБ още в самото начало", казва Танева.



Днес в късния следобед Десислава Танева е депозирала несъгласието си да поеме поста министър на земеделието лично на бъдещия премиер Бойко Борисов. Тя му е благодарила за гласуваното доверие. "От обявяването на номинацията ми за Министър започнаха спекулации относно досегашната ми работа и кариера като изпълнителен директор на акционерно дружество и потенциален конфликт на интереси в тази връзка.", се казва в писмото на Танева. Въпреки тези съмнения, тя е гарантирала на Борисов, че в никакъв случай не можело да се говори за конфликт на интереси, тъй като е подала молба за освобождаване от управителните органи на всички търговски дружества, в които има участие.
z
Отказът на Танева от министерския пост е продиктуван единствено и само заради интереса й новото правителство в лицето на ГЕРБ да не дава повод за нападки, които несъмнено щели да намалят общественото й доверие. Бойко Борисов също е изразил своето съжаление, тъй като смятал Танева за един добър професионалист - честен, работлив, знаещ и можещ. Той обяви името й за следващ министър на земеделието в понеделник.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама