НОВИНИ


Светослав Малинов: Много кухо ми звучат „трите К”

0 4705 24.07.2017
Светослав Малинов: Много кухо ми звучат „трите К”
Светослав Малинов

Правата на българите във Великобритания ще са защитени наравно с тези на германци, французи и т. н. Ние сме едно. 27-те европейски страни проговарят с Обединеното кралство. Хубавото или лошото ще е това, което е за всеки гражданин. Това каза евродепутатът Светослав Малинов по БТВ.


Това, че правителството ни не е много красиво, това няма значение. В момента трябва да се  намалят страховете на хората и да си направят добре жизнените планове. Началото на преговорите са лоши. Европа направи щедра оферта, но тя беше посрещната от лоша оферта на Великобритания. Има едно начало, което сега върви на лошо. В момента сме на много ниска точка на преговори. И двете страни трябва да се договорят с взаимни отстъпки. Стои дебата за сметката, която Великобритания трябва да плати. Предстои разговор за сметката. ЕС дава някаква сума. Правителството на Тереза Мей отказва да излезе с мнение по въпроса. Докато не се постигне пробив по тази тема и другата няма да е тласната в добра посока.

 

Още не сме се прочули в Европа със скандала за НДК. Това може да мине под рубриката „технически проблем”. Това се добавя към притеснението за председателството. Напрежението е голямо за екипите около българското председателство. Истината е, че ЕС има друг проблем. Опасявам се от провал по същество. Много кухо ми звучат „трите К”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама