НАРОДЕН ГЛАС


Люба Кулезич с коментар за парите в пликчета, медиите и журналистите

0 13336 24.07.2017
Люба Кулезич с коментар за парите в пликчета, медиите и журналистите

Аз съм Люба Кулезич, телевизията е Би Ай Ти. Най-младата телевизия у нас. Сега обаче ще се наложи да ви почерпя с доза вкисната, престояла боза. Няма как бозата да мине за гореща червена кръв. Но някой все ни пробутва тази лъжа.


Ето и днес: бившата журналистка Маргарита Михнева написала кърваво писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова. Подкрепяла я в апела й прокуратурата да публикува имената на политици и журналисти, получавали пари от фалираната КТБ. Сумата била над 100 милиона лева, а парите били раздавани в пликчета, чантички и чувалчета.

 

Така заяви онзи ден шефът на специализираната прокуратура Гешев, автор на фамозния обвинителен акт за източването на банката срещу банкера Цветан Василев и неговата организирана престъпна група от счетоводителки и касиерки. Та Михнева решила да светне Нинова за лапачите от КТБ. Сред тях фигурирам и аз.

 

По следния изискан правдив начин: „Съпругата на Цветан Василев заведе гражданско дело срещу мен за 100 000 лева. Като свидетел, от страна на госпожа Василева, в съда се появи журналистката Люба Кулезич. Пред съдия журналистката даде показания, че лично е придружавала Антоанета Василева при посещенията й в България въпреки, че знае за международната заповед от Интерпол. Бареков твърди, че Пеевски е настоявал да назначат Люба Кулезич на работа в Тв7. За предаванията си тя е получавала космически хонорари. Днес същата Кулезич громи Пеевски. Захапала е здраво и Борисов. Въпреки, че беше и на неговата хранилка?

 

Помните ли есемеса, който й прати премиерът със съдържание: „Обичам те… Мисля те!” Да започнем ред по ред, не за друго, а защото след минути в студиото ще влезе Соня Колтуклиева, също героиня от тези бозави писания, представени като „кърваво писмо”. Така че за него няма как да не стане дума. Затова и аз няма да подмина поредната порция фантасмагории на Михнева, активирани или не от някой прокурор.

 

На първо място, ето това е протокол от свидетелските ми показания пред 11 състав, І гражданско отделение на Софийски градски съд от 13 юни тази година по гражданско дело № 12 900 от 2015 г, заведено от Антоанета Василева, съпругата на Цветан Василев срещу Маргарита Михнева за нейни интервюта, в които след фалита на Банката твърди, че г-жа Василева получавала милиони кредити от мъжа си и перяла пари.

 

Всеки може да се запознае с този протокол в деловодството на съда. И ще види, че никога не съм твърдяла, че съм придружавала Антоанета Василева при нейни посещения в България. По каква причина тези халюцинации са възникнали в мозъка на Михнева, трябва да се произнесе някоя здравна служба. Всеки нормален човек в случая е безсилен. Второ, никога не съм била назначавана в Тв 7, още по-малко от г-н Пеевски. През февруари 2011 подписах договор за копродукция с медията и нейния изпълнителен директор Евелина Колева. За г-н Пеевски прокуратурата тогава и по-късно твърдеше, че не притежава медии, а само скапан „Опел” и два апартамента. Знаеше се, че майка му Ирена купува вестници с кредити от КТБ.

 

Години по-късно стана ясно, че г-н Пеевски е бил крупен кредитополучател от КТБ. Не познавам г-н Пеевски. По силата на търговския си договор с Тв 7 съм произвеждала чрез независимата си компания „Дом продакшънс” предаването „Насреща Люба Кулезич” и шоуто „Виенско колело”. Екипът ми се състоеше от десетина души. Редовно съм изплащала заплатите и осигуровките им докато Договорът ми бе скъсан от Бареков през февруари 2013-та, когато отказах да стана съучастник в израждането на ТВ 7 в политическа бухалка. От тогава не съм имала нищо общо с нея. Какви космически хонорари съм получавала, всеки може да провери в счетоводните отчети на Тв 7. Те са публични и са приложени към дело № 4260/14 на СГС, Търговско отделение, 16-ти състав за несъстоятелността на медията, обявена през 2016 г. Толкова за черните дупки в главата на Михнева. Но произходът им не е космически със сигурност.

 

Що се отнася до прословутия есемес на премиера Борисов, той ми бе пратен ден след като бях пребита от неизвестна мутра в първия ден на протестите срещу Пеевски на 14 юни 2103-та. Тогава получих подобни есемеси от много хора, от политици също. Малко по-късно телефонът ми бе откраднат от млад мой сътрудник и предоставен на в. „Галерия”. Той пък избирателно и манипулативно публикува есемеси, черз които бях нарочена за шпионка на властта, на Цветанов и Борисов. Повод бяха делата „Октопод”, „Наглите”, „Килърите”, които следях в предаванията си. Главно в Нова телевизия.

 

Само че властта в лицето на Цветанов и Борисов тогава вече беше в опозиция и береше ядове с поръчковото преобръщане на прокуратурата срещу тях. Жалкото е, че те забравиха срещу кого бяха в опозиция и срещу кого хората излязоха на протести. Още по-жалкото е, че сега се правят на ударени за истинските виновници за погрома над КТБ, макар че ги познават лично. Както са съвсем наясно с търбуха на модела КОЙ. Той няма насищане със суджуци. Не му приседнаха и заграбените активи след съсипването на КТБ по политически сценарий. Писанията на Михнева обаче служат за заглушител на оригването на търбуха след преяждане. Бозата само доразваля въздуха.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама