НОВИНИ


Нова кръгла маса в Асеновград след бунта

0 6198 25.07.2017
Нова кръгла маса в Асеновград след бунта
БГНЕС

Две седмици след спирането на гражданските протести в Асеновград, провокирани от побоя, нанесен от група роми върху децата от клуба по гребане, днес в града се проведе втора среща между представители на общината и протестиращите.


Готовността за нови протести остава - това заявиха граждани, които се бяха събрали днес пред общината.

Втората среща, която се проведе тази вечер между представители на общинското ръководство, полиция, депутати и представители на протестиращите граждани трябваше да даде отговор - изпълнени ли са исканията на жителите на Асеновград, а именно 24- часова полицейска охрана, която да следи за сигурността в ромския квартал „Лозница, събарянето на незаконните ромски къщи, изграждане на полицейски участък в квартала, засилено полицейско присъствие в Асеновград, както и всички тренировки на децата от клуба по гребане да бъдат охранявани, за да се предотвратят бъдещи проблеми.

В края на миналата седмица, в петък бяха съборени 16 къщи в квартал „Лозница”, като събитието беше оповестено от общината едва след това. Хората от Асеновград обаче смятат, че това не е достатъчно, тъй като, според тях, незаконните постройки в квартала са над 120 и с темповете, с които се събарят, на общината ще й бъдат нужни поне две години.

От инициативния комитет на протестиращите разпространиха Ултимативно писмо до институциите с девет искания и закана да бъдат поискани оставките на кмета на Асеновград, съветниците от местния парламент и ръководители на държавни институции...

Относно изпълнението на поетите ангажименти от страна на общината, кметът обяви, че общинският съвет е гласувал 27 хиляди лева за изграждането на полицейска приемна в ромския квартал, цитира БНТ.

Междувременно преди началото на срещата, пред общината се бяха събрали отново, като целта им беше да покажат, че не са се отказали от нови протести.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама