НОВИНИ


Д-р Мирослав Ненков: Спокойно, няма срив в Спешна помощ

0 4715 26.07.2017
Д-р Мирослав Ненков: Спокойно, няма срив в Спешна помощ
БГНЕС

Няма срив в системата на Спешна помощ. Няма никаква опасност сигналите на тел. 112 да не достигат до спешните медици. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по бТВ. Той коментира възможността фирмата, която поддържа радиовръзката в Спешна помощ, да спре тази поддръжка, защото изтича договора й с МЗ.


Д-р Ненков разби всички опити на водещите да внушат, че в Спешна помощ настъпва трагедия.

 

"Системата на спешната помощ няма нищо общо с тел. 112. Няма опасност за пациентите и медиците. Други години също е имало една цедка между подписването на новия договор и поддържането на системата. Фирмата, която поддържа системата, е достатъчно сериозна и знае много добре с какво се занимава. Най-лошото, което може да се случи, ако тази фирма откаже да поддържа системата, ще е колегите да пишат адресите на ръка", обясни Ненков.

 

"Този договор е трябвало да бъде стартиран още пролетта. Защо това не е станало, не знам. Сменят се правителства. Нашият екип дойде и завари няколко бедствия в министерството. Плащаме по 180 000 лева на месец за поддръжка на радиовръзката. Целта ни беше да намалим тази цена. Договорът така и така изтичаше. Днес ще обявим обществена поръчка за поддръжката на системата. Причината не е разследването на вашата телевизия. Да, закъсняваме, но искаме да дадем разумна цена", допълни зам.-министърът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама