НОВИНИ


Правителството търси спонсори за председателството на ЕС

2 5410 26.07.2017
Правителството търси спонсори за председателството на ЕС
БГНЕС

Правителството търси спонсори на българското председателство на ЕС. На днешното си редовно заседание министрите одобриха проект на споразумение за партньорство по подготовката и организацията на председателството.


Търсят се спонсори, които да предоставят безвъзмездно стоки или услуги. Заявления могат да подават само юридически лица, членове на организации с нестопанска цел, представляващи и защитаващи интересите на работодателски организации в определен бранш, отрасъл на български и чуждестранни производители и търговци.

Основните области, където се търси подкрепа, са транспортни услуги, информационни стоки и услуги, телекомуникации и свързани услуги,  логистични услуги,  кетъринг, текстилни изделия и други стоки за подаръци и сувенири, рекламни и печатни материали, доставки на стоки.

От кабинета подчертават, че спонсорите няма да получат никакво търговско предимство заради предоставената помощ.

В понеделник министърът на председателството на Съвета на ЕС Лиляна Павлова представи целия план за подготовката и провеждане на предателството.

Според разчетите 2,4 млн. лв. ще получи Външно министерство, за да разработи специална комуникационна стратегия в рамките, на която ще се провеждат събития. Бюджетът на министерството за председателството е 4,8 млн. лв., като с част от него ще бъдат закупени подаръци, материали за делегациите, ще се извърши брандиране на сгради, реклама и клип за председателството. Министерство на културата ще вземе 4 млн. лв., предназначени за откриване и закриване на председателството, задължителна арт инсталация.

Министър Павлова коментира големите разходи с големия брой делегати, които ще посетят страната ни.

22 000 делегати се очаква да посетят страната ни за шест месеца. 850 души са ръководителите на делегациите на най-високо ниво -- държавни и правителствени ръководители и еврокомисари. Интерес към събитията в страната ни са заявили и над 3000 журналисти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама