НОВИНИ


Президентът зове за спешно изпълняване на условията от Договора

1 4976 02.08.2017
Президентът зове за спешно изпълняване на условията от Договора

Президентът на Република България Румен Радев даде висока оценка на подписания вчера Договор между Република България и Република Македония. Това се казва в съобщение на Прессекретариата на държавния глава.


Държавният глава напомня, че подписването на Договора е станало възможно благодарение на дългогодишните усилия на дипломати и държавници и призовава за скорошна ратификация на Договора от парламентите на двете страни.

Държавният глава даде висока оценка на подписания вчера Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония и подчерта, че от днес е отворена нова европейска страница в двустранните отношения. Президентът Радев напомни, че подписването на Договора е станало възможно благодарение на дългогодишните усилия на дипломати и държавници.

 

Българският държавен глава призова за скорошна ратификация на Договора от парламентите на двете страни, изпълнение на условията, заложени в Договора, и осъществяване на договорените проекти в името на благоденствието на гражданите на двете държави. Той подчерта необходимостта от системни усилия за реализацията на Договора.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама