НОВИНИ


Ресторантът, прочул се с такса ”Празен стол” покани Борисов на вечеря. Нямало да му взимат пари отгоре

1 4520 10.08.2017
Ресторантът, прочул се с такса ”Празен стол” покани Борисов на вечеря. Нямало да му взимат пари отгоре

Управителят Тони Матеев на созополския ресторант, в който се събира по 20 лева такса „празен стол“, се оправда с разходите, които имал.


„Сезонът е кратък, а разходите ни са големи. Не знаех, че хората, резервирали масата, ще са по-малко и не е вярно, че сме взели столове от масата им“, заяви Матеев пред камерата на Нова телевизия.

Той обясни, че всеки реномиран ресторант в света имал праг за минимална консумация, а резервацията се гарантирала с кредитна карта.

„Нямаме такса „стол“. Случаят е единичен, породен от агресивно поведение“, заяви управителят на заведението. Това е лоша ресторантска практика, която прилагаме за първи път, подчерта той.

„Сервитьорът отказа да обслужва тези гости заради лошо отношение. Таксата „празен стол“ присъства върху касова бележка. Това е мое решение. Може би е грешно“, призна Матеев.

„Недопустимо е да има такса „празен стол“. Ще сме безкомпромисни към всяко нарушение,
ще предприемем мерки за преустановяване на дейността на съответните заведения“, каза пък министърът на туризма Николина Ангелкова.

Управителят Тони Матеев я покани в ресторанта, за да види как се обслужват клиенти. На въпрос дали, ако премиерът дойде да вечеря в ресторанта, ще го таксуват, ако не заеме всички столове, Матеев заяви, че за Борисов таксуване няма да има. "Дори каним г-н Борисов да дойде в нашия ресторант", заяви с усмивка управителят на заведението, съобщи "Флагман".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама