БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Експерти: Отнемане на лиценза на ”Дунарит” ще изпрати работниците на улицата

0 6443 11.08.2017
Експерти: Отнемане на лиценза на ”Дунарит” ще изпрати работниците на улицата
БГНЕС

Отнемането на разрешителните за производство и търговия с оръжие и друга специална продукция на ”Дунарит” АД ще извади фирмата от заетите в момента ниши на пазара и ще изпрати на улицата работниците и служителите от предприятието. Това се посочва в изявление на работодателски организации (АИКБ, БСК и БТПП).


В изявлението се уточнява, че управителят на дружеството Кръстю Кръстев е уведомен от МВР, че започва производство за отнемане на разрешенията на "Дунарит" за търговия с оръжие, взривни вещества и боеприпаси.
 
Няма логика да се отнемат редовно получени разрешителни за производство и търговия със специална продукция, посочват работодателите.Те се обръщат към Специализираната прокуратура и към ГД "Национална полиция" да разделят въпроса за наказателното производство срещу управителя на "Дунарит" АД и тълкуването дали същото предприятие може да продължи да функционира.
 
Длъжни сме да напомним, че действията по спирането на "Дунарит" АД дават на неговите конкуренти предимство, допълват работодателите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама