НОВИНИ


Съдът намали от 45 хил. на 20 хил. лв гаранцията на Живко Суджука

2 3794 11.08.2017
Съдът намали от 45  хил. на 20 хил. лв гаранцията на Живко Суджука

Софийският градски съд (СГС) е намалил гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов от 45 000 лева на 20 000 лева. Мотивът е бил имотното състояние на Мартинов, съобщи ”Правен свят”.


На 31 юли специализираното звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура обвини Живко Мартинов за шест престъпления и му определи гаранция в размер на 45 хил. лв. Бившият народен представител трябваше да ги плати в рамките на 10 дни или да влезе в ареста.

След като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Мартинов, той сам се отказа от него и напусна парламента на 27 юли. След случая изпълнителната комисия на ГЕРБ го отстрани от ръководството на партийната структура в Добрич.

Разследването срещу него, станало известно като аферата със суджуците, започна след сигнал до прокуратурата. Авторът му - Кирил Костов - се оплака междувременно от натиск срещу него и семейството му. Той твърди, че срещу него са започнали постоянни проверки от държавните институции, отделно е получил и заплахи за живота си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама