НОВИНИ


Кола се вряза в демонстранти в американския град Шарлътсвил

0 4728 12.08.2017
Кола се вряза в демонстранти в американския град Шарлътсвил

След като в град Шарлътсвил, САЩ, избухнаха безредици, се стигне и до трагичен инцидент, съобщи CBS. Кола се е врязала в тълпата, хората панически са се опитали да се спасят.


Очевидци разказват, че автомобилът псъвсем преднамерено е нацелил хората на улицата. Първоначално бе съобщено за 4-ма пострадали, после числото на ранените, някои от които в тежко състояние достигна 12. Не се съобщава кой е карал автомобила.

Инцидентът се случи, след като в малкото университетско градче Шарлътсвил се събраха стотици крайно-десни бели мъже, които не са съгласни с решението на властите на града да премахнат паметника на генерал Робърт Лий, водач на силите на Юга (Конфедерацията) в гражданската война в САЩ. Срещу тях се организираха либерали и анархисти, както и членове на организацията „Black Lives Matter”. Между двете групи имаше сблъсъци и властите обявиха извънредно положение.

Ситуацията в града вече е спокойна и части на Вътрешните войски на САЩ са взели положението под контрол.

Президентът Тръмп и неговата съпруга публично призоваха за спиране на насилието и наказание на виновните за тежкия инцидент.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама