НОВИНИ


Славчо Велков: Ще минат години, докато се изработят методи за борба с този вид тероризъм

2 6566 18.08.2017
Славчо Велков: Ще минат години, докато се изработят методи за борба с този вид тероризъм
Славчо Велков

Вие помните какво призоваха поддръжниците си от ”Ислямска държава”: ”Не е задължително да идвате в Близкия Изток, удряйте ги, където се намирате. Ако нямате оръжие, удряйте ги с колите си.” Това заяви експертът Славчо Велков.


Не е трудно да си намериш такъв автомобил, или дори да го откраднеш, припомни Велков.

С Барселона се разширява периметърът на новия тип тероризъм на вълците единаци. Започващото поклонение в Мека и загуба на войници в Сирия, благодарение на испански сили, са сред причините за атентата в Барселона. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът и експерт по сигурността и тероризма Славчо Велков.

Страшно е, че този акт постигна целта си, беше предизвикан страх и ужас и той наподобява този от Ница, където бяха поразени толкова хора. Ние сме свидетели на една своебобразна диверсификация на тероризма от Близкия Изток в Европа и това ще е бъдещето на тероризма в Европа, посочи той.
 
Ще минат години, докато силите за сигурност изработят метод за противодействие на този тип тероризъм, коментира още депутатът.

Този терористичен акт е изключително дързък, жесток по характер. Европа е бременна с тероризъм и периметърът ще се разширява от центъра в различни посоки, и това е само началото на този процес, който ще наблюдаваме през следващите години. Колкото повече "Ислямска държава" губи, толкова повече ще се разширява този процес, заяви Славчо Велков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама