НОВИНИ


Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца

0 4211 22.08.2017
Върнаха на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца
Павел Александров

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт, съобщи БНР.


Обвинителният акт, според който Александров и още трима бивши служители на Фонда за лечение на деца са действали като организирана престъпна група, неправомерно харчила пари, прехвърляла задължения към Здравната каса и вършила длъжностни престъпления, беше в внесен в спецсъда на 1-ви август. В него съдия Николай Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата, нарушения. Сред тях – противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са описани на няколко страници, с които прокуратурата трябва да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда. Всичко това ще се случва след съдебната ваканция.

 

Адвокатът на Александров уточни, че не е запозната официално с разпореждането, с което съдия Димитров е върнал обвинителния акт, с който Диана Ангелова също все още не разполага. Тя, Александров и останалите адвокати и подсъдими ще го получат официално едва след като процесът бъде насрочен за разглеждане в публично заседание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама