СПОРТ


ЦСКА оправдава 1:0 над Дери с напрежение

1 6157 30.07.2009
ЦСКА оправдава 1:0 над Дери с напрежение

Треньорът Пенев и босът Борисов обещават по-добра игра в реванша


ЦСКА стигна до мъчителна победа с 1:0 над непретенциозния отбор на Дери. Иван Стоянов отбеляза гола в 74-ата минута. Гостите имаха отлична ситуация за изравняване 3 минути преди края, но пропуснаха от 5 метра. Подобен развой нямаше да е незаслужен на фона на безидейната игра на "червените" - постоянно присъствие в противниковата половина, твърде малко нестандартни ходове и още по-малко голови ситуации.

Цял час ЦСКА не сътвори нищо срещу противник, който предлагаше само насищане на собствената половина. Промяната настъпи със смените на най-слабите в червено Светослав Петров (59-Орлинов) и Тодор Тимонов (65-Саидходжа). Преминаването към схемата с един дефанзивен халф и двама чисти нападатели раздвижи атаките и донесе гол, но много Любо Пенев извади замени острието Руй Мигел с Йордан Тодоров и мачът се върна към стандартното русло, за да стигне до инфарктна ситуация в 87-ата минута, при която играч на Дери стреля от 5 метра леко във вратаря Чавдаров, а друг не успя да направи добавка.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че е доволен от измъчената победа. Босът на „Титан” отдаде скованата игра на факта, че повечето играчи нямат опит в евротурнири и пред толкова много публика (около 12 000). Той изрази недоволство от турския рефер, който даде няколко картона на червените, а при повторни такива на реванша в Ирландия на 6. август играчите биха пропуснали първия мач срещу много по-сериозен противник в 4-тия кръг.

Треньорът Любо Пенев също обясни минималния резултат с напрежението: "Отборът има още възможности и ще играе още по-добре. Напрежението надделя, играчите бяха сковани срещу един добре организиран, корав отбор, който почти не излизаше от собствената третина. Не е лесно да се пробие такава стена, нормално е да има много пасове назад и обходни действия. Така ще продължаваме - ще контролираме играта и ще търсим шансове чрез подавания, а не чрез заритване топката напред. Аз съм доволен, 1:0 е добър резултат, по-добре от 0:0, в европейските турнири всеки гол е ценен, едни гърди напред сме и остава още един сериозен мач, в който се надявам да бъдат по-отпуснати момчетата. Не съм доволен от съдийството. На 22-мата на терена трябва да се гледа с едно око, не може за нас да се дават картони от 10-ата минута, а за тях от 80-ата. Натрупахме картони и мисля, че бяха незаслужени с изключение този на Иван Иванов. Критерият не беше еднакъв. Не съм гледал записите, но според мен не бяха отсъдени две дузпи в наша полза"..
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама