НОВИНИ


Макрон поиска работниците от Източна Европа да не конкурират колегите си от Запада

0 3974 23.08.2017
Макрон поиска работниците от Източна Европа да не конкурират колегите си от Запада

Френският президент Еманюел Макрон определи днес трудовите закони на Европейския съюз за командированите работници като предателство към европейските принципи.


Той каза това днес в Залцбург в началото на тридневната си обиколка в Централна и Източна Европа, съобщи "Ройтерс".

След среща с австрийския канцлер Кристиан Керн френският държавен глава подчерта, че Франция и Австрия имат общо виждане по тези въпроси и че Париж и Виена са на мнение, че европейската директива за командированите работници облагодетелства социалния дъмпинг в полза на страните от Източна Европа.

"Единният европейски пазар и свободното движение на работници не означава да се създава по-слаба конкуренция чрез намаляване на заплатите и жизнените стандарти в сферата на социалното законодателство.Тъкмо това подхранва популизма и подкопава доверието в европейския проект", допълни френският президент, призовавайки за реформи, които да защитават по-добре европейските граждани от глобализацията" каза Макрон.

Той потвърди отново приоритетите си за бъдещето на ЕС и еврозоната, посочвайки целта за създаване на бюджет и парламент на еврозоната, социална основа и данъчна хармонизация. По думите му, съществуват "общи гледни точки" с Австрия по тези въпроси и предложения в тази посока ще бъдат направени до края на 2017 година.

По-късно днес в Залцбург ще се състои среща и с премиерите на Чехия и Словакия - Бохуслав Соботка и Роберт Фицо.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама