НОВИНИ


Съдът отказа да разгледа жалбата на дъщерята на Цв. Василев, била преждевременна

0 4074 23.08.2017
Съдът отказа да разгледа жалбата на дъщерята на Цв. Василев, била преждевременна

Софийският градски съд (СГС) отказа да разгледа жалбата, подадена от адвокат на дъщерята на бившия банкер Цветан Василев срещу заповедта за ареста й.


„Запознавайки се с наличните по делото материали, съдия Атанас Атанасов прие, че жалбата е процесуално недопустима. Тя е преждевременно подадена и разглеждането й се явява безпредметно. Това е и причината съдът да се произнесе в разпоредително, а не в открито съдебно заседание с участието на страните”, обясняват от СГС.

 

Магистратите подчертават още, че „атакуваното постановление е било издадено в отсъствието на Василева и тя не е била задържана на това основание нито преди, нито към настоящия момент”.

 

Освен това, съдия Атанасов посочва, че има определен ред за обжалване на прокурорски постановления пред по-горестояща прокуратура. Това означавало, че Василева може и в момента да обжалва заповедта.

 

Според държавното обвинение през 2013 г. тя се е сдобила с апартамент. Парите за него били дарени от баща й, но имали престъпен произход, смятат от прокуратурата. Сумата е близо 2,7 млн. лева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама