НОВИНИ


Пети случай на смърт на руски дипломат за последните осем месеца

1 4594 24.08.2017
Пети случай на смърт на руски дипломат за последните осем месеца

Пети случай на смърт на руски дипломат за последните осем месеца бе регистриран вчера в Судан. Починал е посланикът на Русия в тази страна Миргаяс Ширински, съобщи ТАСС.


Според официални данни, смъртта на дипломата е настъпила около шест часа вечерта местно време на 23 август. За причина се сочи инфаркт. "Посланикът е намерен в басейна на неговата резиденция, смъртта му е настъпила по естествени причини", твърдят от полицията в Хартум.

Намерен е от сътрудници на посолството, веднага е извикан лекар, но той само е констатирал смъртта на Ширински.Посланикът е бил на 62 години.

Това е пети случай на смърт сред руски дипломати в последните осем сецета. На 20 декември миналата година в Анкара бе застрелян посланик Андрей Карлов, на 25 януари почина посланикът на Русия в Индия Александър Кадакин, на 20 февруари бе намерен мъртъв и посланик Виталий Чуркин, който представляваше страната си пред ООН. В Москва през май пък бе намерен мъртъв висш служител на руското външно министерство, отговарящ за връзките с азиатските държави.Александър Шилин застреля съпругата и дъщерята си и се самоуби.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама