НОВИНИ


Борисов: Ние сме си направили домашното да не сме риск за еврозоната

1 5155 25.08.2017
Борисов: Ние сме си направили домашното да не сме риск за еврозоната
Бойко Борисов БГНЕС

Ние сме си направили домашното да не сме никакъв риск за еврозоната, каза премиерът Бойко Борисов по време на пресконференцията, след като проведе среща на ”четири очи” с френския президент Еманюел Макрон.


"Трябват ясни критерии и всяка държава да ги спазва. Както критериите от Маастрихт, в България сме се постарали и всеки един от тях сме спазили. Критериите за Шенген – ЕК казва, че са спазени, Европейският парламент също. Искрено се надяваме, че с този нов Шенген в следващите 2-3 месеца да го направим и в следващите 2-3 години България да си заеме мястото. Благодаря за подкрепата за чакалнята на еврозоната", каза Борисов.

Той коментира и темата за социалния дъмпинг: "Трябва да се раздели на две темата по директивата, тя се обединява с транспортната схема, а говорим за командировани работници. Относно превозвачите имаме доста детайли за изчистване. Не е едно и също превозвач от България или Румъния и да се върне до фирмата майка и пак да замине, както превозвач от Белгия или Холандия, или други близки държави. Аз съм убеден, че ще намерим инструмент да се направят такива изключения и такива правила, че това да се отчете. Обръщам се към българските граждани – това, което попита президентът Макрон, е трябва ли едни да работят в Европа, да живеят при скотски условия, с по-ниско заплащане, отколкото съответните работници във Франция, Германия и други държави? Отговорът е не".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама