КРИМИНАЛНО


Задържаха петима за телефонни измами

0 4491 26.08.2017
Задържаха петима за телефонни измами

Петима са задържани за телефонни измами на териториите на пет области, сред които и Сливен, съобщиха от полицията в града. На 20 август в Нова Загора е задържан криминално проявеният А. К. на 24 години след извършена телефонна измама в града за 1600 лева и златни накити. Младежът е ползван като куриер - муле.


Действията около изясняването на случая са проведени съвместно от служители на Главната дирекция "Национална полиция" и областните дирекции на МВР в Сливен, Плевен и Стара Загора. След оказано съдействие и координация от сектор "Измами" при ГДНП при проведени допълнителни мероприятия на служители от Областите дирекции на МВР в Стара Загора и Плевен е установена негова съпричастност към още три телефонни измами. Едната е за 11 хил. лева, извършена през месец март в Стара Загора, а другите две са за общо 7 хил. лева, осъществени през месец юни в Плевен.

 

Други четирима души, съпричастни към телефонна измами, са задържани в Пазарджик и Смолян при операция, ръководена от Главната дирекция "Национална полиция"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама