НОВИНИ


Леви се силят за промяна на събор под Бузлуджа

12 5602 01.08.2009
Леви се силят за промяна на събор под Бузлуджа
С. Станишев по време, когато често караше мотор

Мнозина гадаят ще метне ли лидерът на БСП С. Станишев рокерското си яке, след като вече е в опозиция.



"Сила за промяна" е мотото на традиционния национален събор на левицата под връх Бузлуджа. С него членовете и симпатизантите на партията ще отбележат 118-тата годишнина от Бузлуджанския учредителен конгрес и празника на БСП.

Това е 16-ият събор на социалистите, провеждан на Историческа поляна на връх Бузлуджа. Идеята да се възстанови делото на първите социалисти принадлежи на казанлъшка социалистка с 35-годишен партиен стаж - Катя Киликчиева, която от две години е обществен посредник в община Казанлък. Писменото предложение на Киликчиева до партийния Конгрес през 1994 година среща радушен прием и става партиен празник от 16 години.

Домакинството на националния митинг-събор на социалистите тази година е поверено на казанлъшката партийна организация. Очаква се лидерът на партията Сергей Станишев да връчи на 118 млади социалисти партийните книжки.

Намерението на социалистите е да докажат, че са силни, дори и в опозиция, както и да внушат на членовете и симпатизантите си, че мандататът им е бил успешен, но несправедливо са били оклеветени от политическите си опоненти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама