СВЯТ


Израелци протестираха срещу премиера Нетаняху заради злоупотреби

0 3887 27.08.2017
Израелци протестираха срещу премиера Нетаняху заради злоупотреби
Бенямин Нетаняху

Стотици протестиращи се събраха снощи пред дома на главния прокурор на Израел, за да настояват да отправи срещу премиера Бенямин Нетаняху обвинения в корупция, предаде АП.


 Демонстрациите в събота вечер, които започнаха преди 40 седмици и в началото събираха съвсем малък брой антиправителствени активисти, постепенно се превръщат в по-широко протестно движение, посочва АП и БТА. Участниците в тях обвиняват Нетаняху във финансови злоупотреби и нерегламентирани връзки с медии, международни компании и Холивуд.

 

Снощният протест се състоя седмица след като двама от организаторите на движението бяха арестувани и Върховният съд постанови, че демонстрациите могат да продължат само ако в тях участват до 500 души и ако не бъдат използвани високоговорители в жилищни райони. Полицията съобщи, че снощи броят на протестиращите е бил много по-голям - около 2000. Нетаняху многократно отрече всякакви нередности и заяви, че е мишена на "лов на вещици", оркестриран от определена медия. Скандалът засега не застрашава дългогодишното му управление, но навреди сериозно на обществения му рейтинг.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама