НОВИНИ


Вазов отекна през устата на Станишев

16 4918 01.08.2009
Вазов отекна през устата на Станишев
Сергей Станишев Вяра Йовева

Лидерът на БСП се врече да не бяга от своята отговорност и да не избира лесния път на личното спасение.



„България цяла сега нази гледа. Този връх висок е, той ще ни спаси. Ако бехме бегали, по-добре да бихме умряли", така по Вазовски, но без да спази оригиналния ритъм на последната строфа лидерът на БСП Сергей Станишев метафоризира ролята и мястото на БСП, заради която той се зарече да не допусне няколкото лъжици катран да развалят успеха от стореното.

Станишев беше категоричен, че може да гледа хората в очите. Заяви го на Историческа поляна, където традиционно се натълпиха десетки хиляди социалисти и симпатизанти на левицата от цялата страна. Той се провежда под мотото „Бузлуджа 2009: Сила за промяна".

Лидерът на БСП се врече да не бяга от своята отговорност и да не избира лесния път на личното спасение. Той обеща честно лидерско състезание за политиката на БСП, за визията и за бъдещето на партията. Той не скри, че на парламентарните избори БСП е претърпяла тежко поражение и всички ги боли. Станишев напомни още, че много пъти БСП е била бита, но винаги се е изправяла. Каза, че са правени опити тя да бъде смачкана и вкарана в глух ъгъл, но никога това не се е получавало заради идеала за по-солидарно общество. Не всеки може да се изправи след такова поражение, но ние можем, окуражи левите Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама