НОВИНИ


Климатолог: Очаква ни златна, хубава и топла есен

2 4955 01.09.2017
Климатолог: Очаква ни златна, хубава и топла есен

Този уикенд ни очаква много топло време като ще бъдат отчетени максимални температури за септември. От понеделник предстои поредно захлаждане, което няма да е много силно като първото по-сериозно захлаждане ще бъде в края на месеца. Това каза в студиото на БНТ климатологът доц.Георги Рачев.


Той съобщи, че в понеделник на 3 септември ще има леко захлаждане, което ще продължи 4 дни, след което отново се установява топло време. За Балканския полуостров септември ще е топъл с малко под нормалните валежи. Очакват се температури до 2 градуса над средните за септември.

"Първото по-сериозно захлаждане ще бъде в края на месеца. Но дотогава всички колеги от метеорологичните служби са категорични, че ни очакват топли дни. Що се отнася до 6 септември, най-студено тогава ще е в София, очакваме на този ден първите едноцифрени минимални температури", каза още Рачев.

Климатологът бе категоричен, че есента ни ще е златна, хубава и топла. Той прогнозира ,че първият учебен ден ще е слънчев и децата ще могат да се радват на много слънце.

"Есента по Черноморието е по-добра от тази в Западна България, който е избрал септември за море, не е сбъркал", каза още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама