НОВИНИ


Пак искат демонтиране на Паметника на съветската армия

1 4188 05.09.2017
Пак искат демонтиране на Паметника на съветската армия

Демонтиране на Паметника на съветската армия поискаха протестиращи днес в София. Причината е, че на днешната дата преди 73 години СССР обявява война на Царство България и окупира територията на страната, обосновават се от гражданската инициатива за демонтиране на монумента и ДСБ.


"На тази дата се навършват 73 години от деня, в който СССР окупира България, организира заедно с българските комунисти убийствата на повече българи, отколкото през Априлското и Илинденско-Преображенското въстание и постави основите на комунистическата съветска власт в страната", пише заявяват от ДСБ.

 

Организаторите заявиха, че Бойко Борисов смята паметника за част от общинските дела. Преди 2 години Столична община е била на път да организира конкурс за реформа на Княжеската градина, но така и не се е стигнало до обявяването му. От “Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия” обещават още подобни акции, като честотата им ще се засили по време на председателството на България на ЕС. Те предлагат паметникът да бъде заменен с такъв на Хан Аспарух или на друга бележита историческа личност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама