НОВИНИ


Калин Митрев призна, че е вземал пари, но те ”били декларирани”

2 4802 06.09.2017
Калин Митрев призна, че е вземал пари, но те ”били декларирани”
Калин Митрев БГНЕС

Правителството ще проверява обвиненията към Калин Митрев по така наречената ”Азербайджанска афера”. Финансовият министър Владислав Горанов поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие.


Според Митрев  скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

 

Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам”, заяви Митрев пред НТ.


Междувременно Калин Митрев вече е разговарял с финансовия министър, който по-рано заяви намеренията си да поиска обяснение за "българската следа в схемата".

Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, и за името на банката и дори за страната”, заяви Калин Митрев.

 

От своя страна разследващите журналисти са категорични, че става дума за пагубна практика, с която  диктатури си лъскат името пред света и плащат за това.

От президентството на Азербайджан заявяват, че нито президентът, нито членове на неговото семейство са свързани по някакъв начин с обвиненията, отправени в тези статии. Усилията за свързване на президента и семейството му с този въпрос са напълно неоснователни, предубедени и провокативни.

 

„Знаем, че именно Джордж Сорос и неговите поддръжници, които имат международна репутация на измамници, мошеници, фалшификатори и лъжци, и които действат срещу Азербайджан и неговото ръководство, са лицата зад тази кампания”, заявяват от президенството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама