СВЯТ


Жертвите в Мексико след страховития трус от 8.2 достигнаха 58

0 4648 09.09.2017
Жертвите в Мексико след страховития трус от 8.2 достигнаха 58

Броят на жертвите от земетресението в Мексико продължава да расте и достигна 58 души. Трусът с магнитуд от 8,2 по скалата на Рихтер разлюля страната малко преди полунощ местно време на 7 септември, съобщи Би Ти Ви..


Епицентърът е бил в Тихия океан край бреговете на южния мексикански щат Чиапас, близо до Гватемала. Усетен е в цялата страна. Според експерти земетресението е с дълбочина около 19 километра. Според мексиканската сеизмологична служба това е най-силното земетресение от 1985 г. насам. Според президента Пеня Нието обаче трусът е най-силният за последните 100 години.

Бедствието преживяха и десетки наши сънародници. Сред тях няма пострадали, обявиха българските дипломати в Мексико. Дипломатите от посолството са в постоянен контакт с местните власти и са на разположение на сънародниците ни при евентуален проблем. Около 1350 българи живеят в Мексико по данни на българското посолство.

Според мексиканските власти около 50 милиона души може да са почувствали труса. Издаденото след него предупреждение за цунами беше отменено.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама