НОВИНИ


Атанас Атанасов: Битка срещу корупцията няма, въпросът е кой да назначи новия ”Златанов” и да пише в тефтерчето му

7 6631 09.09.2017
Атанас Атанасов: Битка срещу корупцията няма, въпросът е кой да назначи новия ”Златанов” и да пише в тефтерчето му

Най-голямата политическа заплаха в България е неразследваната и ненаказана корупция”. Това заяви лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов пред Нова телевизия.


"Радев е едва ли не олицетворение на чистата сила, която ще се бори с корупцията. Той обаче няма никакъв ресурс да направи това. Защото без колебание той подписа указ за назначаването на две изключително спорни фигури - Младен Маринов за главен секретар на МВР, и на шефа на ДАТО Цветан Китов", уточни той.

"Очертава се една битка кой да назначи началника на новия антикорупционен орган. Кой да назначи следващия Филип Златанов, експредседателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, за да може да му пише в тефтерчето," уточни Атанасов.

"Борисов трябва да слезе от властта, за да можем да започнем да се борим с корупцията. Това е една фасадна власт", посочи той. Според него, в момента има достатъчно органи и звена, които трябва да се борят с корупцията, но не го правят.

Той бе категоричен, че ще има само отделни случаи, като този със суджука, които да се хвърлят на обществото, но нищо съществено няма да се случи.

"Имитация е най-точната дума за антикорупционните действия. Нашите партньори в НАТО и ЕС очакват да направим нещо по въпроса, но ще останат разочаровани. Същите хора, преместени на нови места, пак нищо няма да направят", смята лидерът на ДСБ.
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама