НОВИНИ


Кр. Вълчев: Необразованите са заплаха за нацията

1 3600 11.09.2017
Кр. Вълчев: Необразованите са заплаха за нацията
Красимир Вълчев БГНЕС

90% от ромите у нас са с образование по-ниско от средното. В семействата на необразованите родители няма детски книжки, образователни материали и няма култура на уважение към образованието. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на дискусията ”Образование и демография”.


На входа на образователната система децата от тези семейства са натрупали толкова дефицити, че образователните институции не успяват да ги компенсират и те отпадат рано от училище.

 

"Колкото по-малко учат момичетата, толкова повече деца раждат", посочи той. Той отбеляза, че у нас "коефициентът на възпроизводство на майки с образование по-ниско от основното е 3,5 пъти по-висок от този на останалите, като това се отнася не само до броя на децата, но и до по-ранните раждания".

 

Само за 20-30 години България е преобразена демографски в по-голямата част от територията си и по-нататъшното развитие на спиралата на демографията на необразованите е една от най-големите заплахи за съхраняване на страната и нацията, коментира Вълчев, цитира novini. bg.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама