СВЯТ


Столтенберг: Членовете на НАТО сами решават какво оборудване да купуват

0 4082 14.09.2017
Столтенберг: Членовете на НАТО сами решават какво оборудване да купуват
Йенс Столтенберг

Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във връзка със споразумението на Турция с Русия за покупка на руски ракетни отбранителни системи С-400, съобщава електронното издание на в. ”Хюриет” и БТА.


"С какъв вид оборудване ще се сдобият зависи от всеки от съюзниците. Това е национално решение на Турция", коментира той пред агенция Спутник.

 

Столтенберг добави, че това, което е важно за НАТО, е различните системи да работят заедно. "Не е постъпило искане във връзка с интегрирането на тази система в системата на НАТО за въздушна отбрана. Поради тази причина въпросът все още не е поставен на масата", каза още генералният секретар на НАТО.

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди дни на връщане от пътуване в Казахстан, че Турция вече е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО. Той подчерта, че както Турция, така и Русия са решени да доведат до край процеса.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама