НОВИНИ


Президентът Радев: Лобистите победиха експертите за изтребителите, приземяват авиацията

6 10015 16.09.2017
Президентът Радев: Лобистите победиха експертите за изтребителите, приземяват авиацията
Румен Радев: Парламентарната комисия бе използвана като терминал за политически цели

Изтребителите ги видяхме. Според мен лобистите постигнаха своето. Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да презимим 100-годишната ни военна авиация. Това каза президентът Румен Радев преди минути, преди да започне да чисти в Борисовата градина.



Задраскан беше труда на военните експерти, очакванията на военните летци и инженери за временно решаване на този важен проблем. Но това беше целта на тази комисия - да бъде използвана като трибунал за политически цели.

Радев не назова лобистите, но посочи, че по начина на действие може да се познаят.

Процедурата трябваше отдавна да е в ход. Не се знае как и кога ще продължи. Ако си решил да не инвестираш в сигурност , намираш начин да протакаш, посочи още той.

Президентът Румен Радев намекна, че няма да подпише указа за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС).

В понеделник ВСС взе решение да предложи на държавния глава да назначи Чолаков.

„Казах, че най-логично е новият председател на ВАС да се избира от новия състав на ВСС. Старият състав вече излъчи своя кандидат, ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, неговият авторитет ще бъде още по-голям”, коментира Радев=

Държавният глава може да наложи вето на избора, като така процедурата ще се върне към ВСС, но това може да стане само един път.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама