НОВИНИ


Карлос Контрера: Ромските гета са благодатно място за появата на терористи

1 3920 20.09.2017
Карлос Контрера: Ромските гета са благодатно място за появата на терористи
Карлос Контрера

Ромските гета са благодатно място за появата на терористи. Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод задържането на 40 мигранти без документи в столичния квартал ”Модерно предградие”.


Те са транзитни точки на нелегалните мигранти, тъй като тези квартали се превърнаха в полуавтономни територии, в които органите на реда могат да влязат само чрез специализирани акции.

 

Арестуваните са от Сирия и Ирак. Сред тях има 9 деца. Чужденците са открити в къща, собственост на мъж, който в момента се издирва. А от МВР съобщиха, че на конкретния адрес мигранти се откриват за четвърти или пети път.

"Спомняте си инцидента на АМ "Тракия" с микробуса, превозващ нелегални мигранти. Шофьорът се оказа "стар познайник" на полицията, който и преди това е бил хващан да извършва подобни престъпления. А циганската махала в "Модерно предградие" пък е била гара разпределителна за бежанци", отсече Контрера.

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник коментира още, че ромските гета могат да бъдат опасни от гледна точка на радикализацията на населението в тях, тъй като в последните 20 години държавата ги е оставила да се самоуправляват.

"Там може да влезе всеки и да разпространява всичко. Очевидно освен дрогата и проституцията е много лесно да се сформират и религиозни отношения", отбеляза Карлос Контрера.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама