НОВИНИ


Родителите на осъдените за Чората полицаи готвят протест

8 5044 06.08.2009
Родителите на осъдените за Чората полицаи готвят протест
Осъдените ченгета

Родителите, съпругите и приятели на осъдените по делото "Чората" излизат на протест, стана ясно днес, ден след като съдът даде 82 години за петте ченгета Мирослав Писов, Борислав Механджиев, Иво Иванов, Георги Калинков и Янко Граховски.



На протеста близките на осъдените ще настояват да бъдат приети от директора на МВР-Благоевград комисар Константин Титянов. Те смятат да му връчат декларация до МВР, в която се демонстрира подкрепа за осъдените полицаи. Близките са на мнение, че е крайно време истината да излезне наяве. Те смятат, че пред съда по това дело трябва да бъдат изправени началниците, които са изпратили ченгетата да задържат Ангел Димитров.

Ангел Димитров - Чората почина при задържането му по време на операция "Респект". Петима полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на 82 години затвор и над 150 000 лв. неимуществени щети. Отначало от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но после благодарение на чичо му беше направена втора експертиза, която доказа побоя. Веднага след това беше отстранено ръководството на благоевградската полиция.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама