НОВИНИ


Часове ни делят от парламентарния вот в Германия

0 4168 23.09.2017
Часове ни делят от парламентарния вот в Германия

Часове остават до началото на парламентарния вот в Германия. Утре над 61 милиона избиратели ще решават кой да управлява страната в следващите четири години.


Последните анкети дават около 36% от гласовете за консерваторите на Меркел, а второто място ще заемат социалдемократите на Шулц с разлика от над десет на сто. Свободните демократи, зелените и радикалната левица също ще влязат в парламента, но сондажите дават трето място за крайнодясната Алтернатива за Германия.

 

За отпор срещу нея в последните си срещи с избиратели призоваха лидерите и на петте партии.  Мартин Шулц се обърна към хората да отхвърлят приспивната политика на Меркел, а тя прикани привържениците си да не се поддават на самодоволство. Ето и последните послания на двамата кандидати за канцлер:

 

    Ангела Меркел, канцлер на Германия: Не ни трябват експерименти, а стабилност и сигурност. Затова се обръщам към вас - дайте и двата си гласа за Християндемократите за силна и успешна Германия, която харесваме и в която живеем добре, каза Ангела Меркел, цитирана от БНТ.

 

    Опонентът й Шулц допълни: Следващите четири години не бива да бъдат години на стагнация и летаргия. Не, трябва ни канцлер, който да има куража да гради бъдещето на страната, затова искам да се доверите на мен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама