НОВИНИ


Томислав Дончев орязва администрацията само на приказки?

2 3921 25.09.2017
Томислав Дончев орязва администрацията само на приказки?
Томислав Дончев

Възможно е да има редуциране на броя на служителите в администрацията. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев. Дали обаче това ще се случи предвид хилядите неизпълнени обещания за това? Най-вероятно Дончев хвърля прах в очите на хората от кумова срама.


 „Изследвахме детайлно опита на другите страни. Практиката показва, че е напълно възможно и нормално като резултат от този процес, част от хората, които работят особено в общите администрации, да се окажат излишни. Практиката в другите държави е предвид нови възникнали функции в администрацията те да бъдат преквалифицирани и премествани на друга работа“, каза вицепремиерът.

 

Дончев бе категоричен, че ако процесът предполага тези функции, които досега са уреждани децентрализирано да бъдат изпълнявани от по-малко хора, те ще бъдат изпълнявани от по-малко хора. „В този смисъл възможно е да има редуциране на броя на служителите. При всички случаи е сто процента сигурно, че разходите за издръжка на самите администрации трябва да намалеят“, подчерта вицепремиерът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама