БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Доналд Тръмп обяви най-голямото намаление на данъци в историята на САЩ

5 5896 28.09.2017
Доналд Тръмп обяви най-голямото намаление на данъци в историята на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп представи в Индианаполис данъчна реформа, в която по думите му е включено ”най-голямото намаляване на данъци в историята на страната”, съобщават информационните агенции.


Тръмп предлага намаляване на корпоративния данък на 20 процента от сегашните 35 в опит да направи американските компании по-конкурентни.  "Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", заяви Тръмп, докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа, която също така ще намали подоходния данък и ще опрости данъчния кодекс.

Той посочи, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия. Американският президент предлага също да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39,6 процента и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35 процента. Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".  Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници. В момента те са под засилен натиск да довършат тази задача предвид провала на републиканците да отменят закона за здравно осигуряване, известен като Обамакеър.   
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама