НОВИНИ


Политиците в традиционни неделни занимания

1 4680 09.08.2009
Политиците в традиционни неделни занимания

Първанов открива олимпиада по информатика, Николай Младенов празнува 130 години от създаването на Военноморските сили, Минко Герджиков награждава баскетболисти.


Президентът Георги Първанов ще даде днес старта на ХХI-та Международна олимпиада по информатика в Палата №7 на Международния панаир. Преди това, от 17.00 часа в Палата № 11 държавният глава лично щял да се запознае с условията за провеждането на олимпиадата, както и с българските участници и техните ръководители. Изключително важното събитие ще бъде уважено и от образователния министър Йорданка Фандъкова. Олимпиадата по информатика е създадена по българско предложение през 1989 г. и за пръв път се провежда в Правец. Миналогодишното издание на състезанието беше в Кайро, Египет. До сега страната ни има 73 участия с 63 медала – 14 златни, 26 сребърни и 23 бронзови.

Междувременно министърът на отбраната Николай Младенов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще присъстват на днешните тържества, посветени на 130-та годишнина на Военноморските сили. Двамата ще уважат ритуала за тържествено вдигане на Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от ВМС.
Техният колега от столична община Минко Герджиков, временно заемащ кметския пост връчва днес купата на победителя в 40-тото юбилейно издание на Международния баскетболен турнир за „Наградата на София”. Награждаването ще бъде след приключване на последния мач, който в 20.45 ч.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама