НОВИНИ


Калоян Топалов представи отчет за дейността си

0 3858 28.09.2017
Калоян Топалов представи отчет за дейността си

Напусналият председател на Софийски градски съд Калоян Топалов изпрати отчет за дейността на ръководството на съда от 07 юли 2015 г. до 29 септември 2017 г. Документът е изпратен до Съдийската колегия на ВСС, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на САС Даниела Дончева.


Отчетът показва предприетите от председателя Калоян Топалов и екипа му мерки по организационното и административно управление на най-големия окръжен съд в страната. В синтезиран вид са изброени осъществените структурни промени и утвърдените вътрешно нормативни актове за преодоляването на недобрите съдебни практики.

Отчетени са извършените действия по отношение на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло.

 

В документа са посочени и предприетите мерки по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители в условията на изключителна натовареност на съда, огромни обществени очаквания и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

 

Отчетени са извършените действия по отношение на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло. В документа са посочени и предприетите мерки по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители в условията на изключителна натовареност на съда, огромни обществени очаквания и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

 

Постигнатите резултати са резултат от усилията както на ръководството на съда, така и на ръководителите на отделните административни служби в него и на самата администрация, пише още в доклада си Калоян Топалов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама