НОВИНИ


Министър успокоява: Програмата за саниране няма да спира

5 3999 29.09.2017
Министър успокоява: Програмата за саниране няма да спира
БГНЕС

Поели сме ангажименти за АМ „Хемус“ да бъде изградена до 2025 г. АМ „Струма“ ще е довършена до 2023 г. Забавянето идва от тежкия участък по трасето на „Кресненското дефиле“. Всички експерти са категорични, че по-рано не може да бъде довършена магистралата. Еколозите настояваха за тунел.


От гледна точка и на безопасността е нужно подобно съоръжение, което ще е около километър. Имаме 5 пътни възела, в които ще се извършва и търговска дейност. Това заяви Николай Нанков – министър на регионалното развитие и благоустройството.

Той успокои, че шофьорите няма да се объркват във възлите. „Част от еколозите нямаха претенции по повод проекта. Процедурите по АМ „Хемус“ могат да бъдат оспорвани. Говорим за обжалвани от страна на еколозите. В тол системите няма да има предплащане. GPS-системата ще ще се изплати до 3 години. Става дума за 1,2 млрд. лв.“, каза още Нанков пред bTV.

Той подчерта, че програмата за саниране няма да спира, а ще бъде още по-активна. Министърът призова за санирането да се подават молби, за да бъде процедурата по-бърза. Нанков призова хората да не се поддават на провокациите, че няма да им се ремонтират жилищата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама