ПОЛИТИКА


ГЕРБ пусна Делян Добрев по пързалката заради реакторите на АЕЦ ”Белене”

10 14768 29.09.2017
ГЕРБ пусна Делян Добрев по пързалката заради реакторите на АЕЦ ”Белене”

Скандалът около депутата от ГЕРБ Делян Добрев не е случаен нито по време, нито по избран обект на атаката, твърдят източници на Фрогнюз. Подобни проблеми с гербери-депутати и кметове има в цялата страна, но Хасково е избраният регион.


Добрев от няколко години е в немилост пред Борисов, който от министър на икономиката и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание го понижи до обикновен депутат и само член на същата комисия. Причините за това са най-малко две, твърди нашият човек.

Първата е провалът на Добрев, който беше основен съветник на Борисов по въпросите около АЕЦ "Белене" по време на делото в Арбитражния съд и особено след това. Както Фрогнюз  вече писа, Борисов и ръководеното от него правителство плати през ноември миналата година 1.2 милиарда лева за реакторите, които още не са пристигнали в България.

Сега премиерът е на пачи яйца, особено ако някоя политическа сила постави този въпрос на държавно ниво. Това обаче няма да стане в парламента, където лобито на Русия включва всички народни представители без изключение. Борисов изглежда започва да загрява, че рано или късно този въпрос ще стане обществен център на внимание и тогава ще трябва да дава отговори. Затова си търси изкупителна жертва и Добрев е много подходящ за случая.

Въпреки че е масон и се ползва с подкрепата на Братството, според информация на "Бивол", Делян Добрев вече е хвърлен на тълпата и по втора причина- ГЕРБ отчаяно се нуждае от жертва, за да "докаже", че се чисти от корумпирани членове, след като "суджукгейт" явно вече е изгубил актуалност и не донесе търсеното обществено мнение, че партията на Борисов е чиста и невинна за ширещата се в страната корупция.

Добрев така и не успя да се наложи сред масоните като най-важния брат за енергетиката, тъй като там има още един, много по-влиятелен и силен брат с инициали Р. Овч. Сега Теменужка Петкова е новият съветник на Борисов по въпросите на енергетиката и ГЕРБ спокойно може да приключи с Добрев, поне на национално ниво.

А БСП просто пак помага на Борисов с подадената им възможност да се пише опозиция. Всъщност, социалистите тръгнаха срещу Добрев след като от ГЕРБ
свалиха доверието си от кмета, избран с тяхната бюлетина. Сега огънят срещу Добрев е разрешен, електоратът на столетницата ще е удовлетворен, а целта на ГЕРБ един пореден бушон да гръмне, ще е изпълнена.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама