НОВИНИ


Само във Фрог: Спрягат Калоян Топалов за шеф на единния антикорупционен орган

2 5796 04.10.2017
Само във Фрог: Спрягат Калоян Топалов за шеф на единния антикорупционен  орган
Калоян Топалов

Бившият шеф на Софийски градски съд Калоян Топалов вероятно ще оглави единния антикорупционен орган. Това съобщиха пред Фрог нюз депутати от ГЕРБ.


  Топалов изненадващо подаде оставка в средата на септември т. г. Пред медиите обясни , че си е изпълнил задачата, за която е приел да бъде на този пост и по тази причина си тръгва. До този момент той отказва да каже официално с какво  ще се занимава. Другият, която се спряга за председател на антикорупционният  орган е шефът на Върховният административен съд Георги Колев.  Управляващите  коментират, че усилено  му се търси място и това е една от възможностите за него. Не се изключва вероятността за промени по върховете в ДАНС  и именно там да бъде назначен.

 

С всеки изминал ден се отслабват  позициите на спрягания  досега за шеф на звеното „Антимафия ” Пламен Георгиев. Причината е, че в медиите изплуваха много притеснителни факти, свързани с работа на КОНПИ , която оглавява  в момента. Последният фал   е свързан с това, че комисията умишлено или не, е прецакала  дело за един милиард евро  по делото срещу  финландската гражданка от руски произход Елена фон Месинг и съучастникът и Дмитрий  Абрамкин . В края на Септември  СГС  им даде по 10 години затвор и  глоби от по 698 млн .лв . за пране на пари. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама