НОВИНИ


И болниците пълнели партийните каси

6 4692 11.08.2009
И болниците пълнели партийните каси

Понастоящем повечето болници били на червено. Рекордьор обаче се оказала „Св. Георги” в Пловдив с натрупани 38 млн. лв. дългове.



НЗОК ще бъде реорганизирана, за да започне действително да заплаща услуги и касата да извършва онази дейност, за която е била създадена, а не да прави политика, обяви по БТВ председателят на здравната комисия и зам.-председател на Народното събрание Лъчезар Иванов.

През последните четири години касата не изпълнява нормална функция на учреждение, добави Л. Иванов, според когото тя налага различни критерии в здравеопазването, което по принцип не е нейна услуга.

Предстои и реформа в болничния сектор, обеща Лъчезар Иванов. Той обясни, че корупционните сделки не са отминали  здравеопазването, а пример за това е болницата „Св. Георги” в Пловдив, където са натрупани 38 млн. лв. дългове. Това била и болницата с най-големи дългове. Имало и други болници с дългове, но не така гигантски.

Понастоящем повечето болници били на червено, защото от техните бюджети отклонявали пари за пълнене на партийните каси при парламентарните избори.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама